el|it|enΠοιοι είμαστε
 • ορισμός
  μικρόκοσμος (el)
  /mikroˈkɔzmos/
  ουσιαστικό αρσενικού γένους
  μικρόκοσμος < μεταγενέστερη ελληνική μικρόκοσμος < μικρός + κόσμος
  Ο άνθρωπος ως μικρογραφία του σύμπαντος (φιλοσ.)

  Η οργάνωση μicrokosmos (κρατήσαμε στο λογότυπο το "μ" και το "κ" ελληνικά, για να αναδείξουμε τη διαδρομή της λέξης μέσα στους αιώνες από την ελληνική της ρίζα στη διεθνή της μεταγραφή) είναι μία Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση, που επιδιώκει αποκλειστικά την κοινωνική αλληλεγγύη στον τομέα της εκπαίδευσης και του πολιτισμού.

  Είναι μία οργάνωση δημοκρατική, ακομμάτιστη, ανεξίθρησκη, ελεύθερη, αυτόνομη, ανεξάρτητη, δεν ανέχεται διακρίσεις φύλου, γένους, γλώσσας, θρησκείας και αποκλείει κάθε εμπορικό ή κερδοσκοπικό σκοπό.
 • αποστολή
  Η οργάνωση μicrokosmos δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα και ο σκοπός της είναι:
  1. η προώθηση και η διάδοση του ελληνικού πολιτισμού, κλασικού και μοντέρνου, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.
  2. η προώθηση της καλλιτεχνικής δημιουργίας και της διαπολιτισμικότητας.
  3. η προώθηση της συνεργασίας με κρατικούς και τοπικούς φορείς, με σκοπό την ανάπτυξη συνεργασιών με στόχο την ενίσχυση της κοινωνικής ένταξης, και της καταπολέμησης των διακρίσεων.
  4. η προώθηση της πολιτιστικής προσβασιμότητας, μέσω της προσαρμογής και της μεταγραφής των πολιτιστικών, επιστημονικών και νομικών κειμένων.
  5. η προώθηση των 17 στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., με έμφαση στην εξάλειψη της ακραίας φτώχειας (1ος στόχος), στη διασφάλιση της ποιοτικής εκπαίδευσης (4ος στόχος), στην επίτευξη της ισότητας των φύλων (5ος στόχος) και στην προαγωγή της αξιοπρεπούς εργασίας για όλους (8ος στόχος).
  1. η προώθηση πολιτιστικών, κοινωνικών και εκπαιδευτικών πρωτοβουλιών, με στόχο τη διάδοση της γνώσης και την προώθηση των Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών.
  2. η προώθηση της εκδοτικής δραστηριότητας με τη δημοσίευση ή / και τη διανομή βιβλίων, πολυμεσικών εργαλείων, καθώς και μελετών ή ερευνών.
  3. η προώθηση και η πιστοποίηση της εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας, σύμφωνα με τα πρότυπα του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας.
  4. η προώθηση και διοργάνωση δραστηριοτήτων κατάρτισης (σεμινάρια και συνέδρια, μαθήματα κατάρτισης και επιμόρφωσης, εργαστήρια, ημερίδες κατάρτισης, κ.λπ.)
  5. η συνεργασία με όλους τους τρόπους και τα απαραίτητα μέσα, με θεσμικούς φορείς για τη χρηματοδότηση της επιστημονικής και πολιτιστικής έρευνας στην Ευρώπη.
   
 • καταστατικό

Δράσεις
 • Ο Τσιτσάνης παραμυθάς.
  Διαδραστικό εργαστήριο γνωριμίας

  Το Κέντρο Έρευνας – Μουσείο Τσιτσάνη, υποστηρίζοντας τη δημιουργικότητα και τη φαντασία των παιδιών, σε συνεργασία με την Ιταλο-Ελληνική Οργάνωση “μicrokosmos” διοργανώνει το βιωματικό εργαστήριο με τίτλο «Ο Τσιτσάνης παραμυθάς».

  Αφού ακούσει τις περιγραφές των παιδιών, ο εμψυχωτής δείχνει στα παιδιά την προτομή του Αισώπου, τους παραθέτει και τους διαβάζει γραπτές μαρτυρίες για την εξωτερική του εμφάνιση, τη ζωή του (Αποκαλύπτεται πως αρχικά ήταν σκλάβος με καταγωγή από τη Φρυγία.), καθώς και χρησιμοποιεί έναν ιστορικό χάρτη, όπου τους δείχνει από πού καταγόταν.

  Στόχος του εργαστηρίου είναι τα παιδιά να γνωρίσουν τον Τσιτσάνη και τα τραγούδια του μέσα από τη βιογραφία και την αγάπη του για τη μουσική και το ρεμπέτικο. Μέσα από δραστηριότητες θεατρικού παιχνιδιού και εικαστικών, τα παιδιά θα ανακαλύψουν τα τραγούδια του μουσικοσυνθέτη και θα δώσουν το δικό τους ορισμό για το ρεμπέτικο τραγούδι ενσωματώνοντας στον ορισμό τη συμβολή του Τσιτσάνη, το μπουζούκι ως ένα από τα πρωτεύοντα όργανα και το λαϊκό στοιχείο.
 • Ο Αίσωπος σού αφηγείται…
  Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ “Cultura dal Basso”, ο μicrokosmos συμμετείχε του μέσω εργαστηρίου για παιδιά με τίτλο: «Ο Αίσωπος σού αφηγείται» (Esopo ti racconta στα ιταλικά).

  Σύντομη περιγραφή του εργαστηρίου

  Στόχος του εργαστηρίου ήταν τα παιδιά να γνωρίσουν τον Αίσωπο και τους μύθους του μέσα από τη βιογραφία του, καθώς και να κατανοήσουν τη διαχρονικότητα των μύθων του και τη σημασία του ηθικού διδάγματος. Ο εμψυχωτής παρέχει στα παιδιά μόνο την πληροφορία ότι ο Αίσωπος ήταν συγγραφέας και τα καλεί να τον ζωγραφίσουν, όπως τον φαντάζονται. Στη συνέχεια, τα ρωτά αν γνωρίζουν την καταγωγή του (Ήταν Έλληνας;), και με βάση τις ζωγραφιές τους, ζητεί από τα παιδιά να τον περιγράψουν τόσο εξωτερικά (Αν ήταν όμορφος, ψηλός, κοντός, κ.λπ.) όσο και εσωτερικά (Ποια ήταν τα χαρίσματά του; Ήταν μορφωμένος; Καλλιεργημένος;). Παράλληλα, τα ρωτά για την κοινωνική και οικονομική του κατάσταση του (Ήταν πλούσιος; Φτωχός;).

  Αφού ακούσει τις περιγραφές των παιδιών, ο εμψυχωτής δείχνει στα παιδιά την προτομή του Αισώπου, τους παραθέτει και τους διαβάζει γραπτές μαρτυρίες για την εξωτερική του εμφάνιση, τη ζωή του (Αποκαλύπτεται πως αρχικά ήταν σκλάβος με καταγωγή από τη Φρυγία.), καθώς και χρησιμοποιεί έναν ιστορικό χάρτη, όπου τους δείχνει από πού καταγόταν.

  Κατόπιν, τα παιδιά τραβούν λαχνούς. Ο κάθε λαχνός περιέχει μια φράση από το μύθο του Αισώπου: «Η αλεπού και τα σταφύλια». Ο εμψυχωτής ζητεί από τα παιδιά να βάλουν τις φράσεις με τη σειρά, ούτως ώστε να αποκαλυφθεί το περιεχόμενο του μύθου.

  Τέλος, μέσω ερωτήσεων ο εμψυχωτής παρακινεί τα παιδιά, ώστε να βρουν το ηθικό δίδαγμα του μύθου και τους ζητεί να του εξηγήσουν τι σημαίνει ηθικό δίδαγμα.
 • στίχος|κλικ
  Φωτογραφία εμπνευσμένη από ένα στίχο. Ένα κλικ για κάθε στίχο.
  Ένα "τόλμημα-project" με συλλογική συμμετοχή, βασισμένο σε μια ιδέα της Σοφίας Μαστροκούκου και του Στέλιου Χαρίση.

  Λίγα λόγια για το εγχείρημα:
  Το μείζον πρόβλημα της ποίησης και της ενδεχόμενης -δεδομένης για κάποιους- παραίτησης του αναγνώστη από αυτήν είναι η παρερμήνευση της αποστολής της. Η ποίηση δεν έχει ως στόχο τον εντυπωσιασμό, αλλά την απλότητα, την αισθαντικότητα, την άμεση επικοινωνία των ανθρώπων, τη διυποκειμενικότητα χωρίς τη μεσολάβηση ηθικών νόμων. Μέσω της λήψης ενός πλάνου λοιπόν, μέσω της προσωπικής αντίληψης, κατανόησης και εικονικής αποτύπωσης ενός στίχου, θεωρούμε πως η ποίηση θα πάψει να είναι για τους «λίγους», για τους «εκλεκτούς» και θα επανέλθει η καθολικότητά της, ενώ ταυτόχρονα θα τονωθεί η αισθητική μας κρίση. Ούτως ή άλλως σκέψου και το εξής: η αισθητική κρίση, όπως και η ποίηση, διεκδικεί πάντοτε την καθολικότητα, καίτοι δεν είναι θεμελιωμένη σε έννοιες, όπως η λογική κρίση, αλλά στο προσωπικό αίσθημα που γεννά «το αρμονικό παιχνίδι της νόησης και της φαντασίας».

  Τρόπος συμμετοχής:
  Κάθε μέρα στη σελίδα του facebook στίχος / κλικ αναρτάται ένας στίχος (ή ένα δίστιχο μέχρι και τετράστιχο είμαστε διατεθειμένοι να φτάσουμε, επιλεγμένος από την ομάδα μας στίχος|κλικ (τη Σοφία Μαστροκούκου και το Στέλιο Χαρίση), βάσει του οποίου οι συμμετέχοντες (εσύ δηλαδή) καλούνται με οδηγό την πρωτοτυπία τους να δημιουργήσουν «φωτογραφικά», αφού πρώτα έχουν διαβάσει και μελετήσει προσεκτικά τα τεχνικά χαρακτηριστικά.
  Στη συνέχεια, οι φωτογραφίες θα στέλνονται στο email της ομάδας: stixos.klik@gmail.com και οι διαχειριστές της θα τις αναρτούν, εφόσον πληρούν τις απαιτούμενες προδιαγραφές. Οι συμμετέχοντες μπορούν να αποστέλλουν 3 φωτογραφίες ανά ημέρα / στίχο.

  Πρόσκληση για συμμετοχή:
  Το project δεν απευθύνεται μόνο σε επαγγελματίες φωτογράφους, αλλά σε όσους αγαπούν τη φωτογραφία και την ποίηση.

Εκδηλώσεις


 • Κύματα προσφυγιάς:
  «…Δός μοι τοῦτον τὸν ξένον…»


  Το Υπέρτατο Νόημα της Δόξας
  Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Φως της Πινδαρικής Ποίησης


  Ενάντια στη νίκη της σιωπής
  Αρμενία ή το όραμα ενός λαού


  Αθως:
  Τα χρώματα της πίστης


  Logos:
  Βένια Δημητρακοπούλου
 • Κύματα προσφυγιάς: «…Δός μοι τοῦτον τὸν ξένον…»
  Η ομάδα έκφρασης και πολιτισμού «Κινούμενη άμμος» διοργανώνει εκδήλωση μνήμης και συμπαράστασης για πρόσφυγες, μετανάστες και ξένους κάθε τόπου και κάθε εποχής. Η εκδήλωση θα διεξαχθεί στον Πολιτιστικό χώρο «Κώστας Κωσταράκος», Θήρας και Μαντινείας στα Καμίνια, τη Μεγάλη Τετάρτη, 12 Απριλίου 2017.

  Το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα ξεκινήσει με διαδραστικά παιχνίδια που θα απευθύνονται σε παιδιά 5-13 ετών με θέμα «Ο ξένος». Θα ακολουθήσει στις 8 μμ. η θεατρική παράσταση με θέμα «Κύματα προσφυγιάς» και στις 9 μμ. μουσικό πρόγραμμα με τραγούδια κι απαγγελίες ποιημάτων.

  Την εκδήλωση στηρίζουν: η Παμπειραϊκή Πρωτοβουλία για τους πρόσφυγες, τα Κοινωνικά Ιατρεία Φαρμακεία (Κ.Ι.ΦΑ.) Πειραιά, το Λιμάνι της Αγωνίας, η Πολιτιστική Οργάνωση Microkosmos και ο Σύλλογος Κατοίκων Μικρολίμανου - Απόγονοι Μικρασιατών προσφύγων 1922.

  Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα γίνει συλλογή υλικής βοήθειας για τα προσφυγόπουλα που φιλοξενούνται στις δομές της Κιβωτού του Κόσμου.

  Είσοδος ελεύθερη, τηλ. επικοινωνίας: 6972942421.
 • Το Υπέρτατο Νόημα της Δόξας
  Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Φως της Πινδαρικής Ποίησης

  Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

  Υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών

  Εκδήλωση αφιερωμένη στους Ολυμπιόνικους Ύμνους του Πινδάρου μέσα από το βιβλίο του ποιητή Νίκου Σταμάτη «Το Yπέρτατο Νόημα της Δόξας - Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Φως της Πινδαρικής Ποίησης». 

  Οι Ολυμπιόνικοι του Πινδάρου είναι ένα ποιητικό έργο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς που αναδεικνύει το μοναδικό  πνεύμα των Ολυμπιακών Αγώνων. Υμνώντας τις νίκες των Ολυμπιονικών ο Πίνδαρος αναφέρεται στην ουσία των αξιών του ελληνικού πολιτισμού, στην προσπάθεια για αυτοδημιουργία και αυτοπροσδιορισμό του ανθρώπου.

  Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών και σκοπός της είναι η παρουσίαση του βιβλίου «Το Yπέρτατο Νόημα της Δόξας - Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Φως της Πινδαρικής Ποίησης» με την ευκαιρία των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας. Το βιβλίο θα παραδοθεί από εκπρόσωπο του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας στον πολιτιστικό ακόλουθο της πρεσβείας της Βραζιλίας στην Αθήνα.

  Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν Έλληνες Ολυμπιονίκες  οι οποίοι θα απαγγείλουν Ύμνους του Πινδάρου υπό την εποπτεία της αναπληρώτριας καθηγήτριας του τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ευανθίας Στιβανάκη. Ο διεθνούς φήμης συνθέτης Φοίβος Βαλαχής θα παίξει στο πιάνο συνθέσεις του αφιερωμένες στο πνεύμα της εκδήλωσης συνοδευόμενος από καλλιτέχνες της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. 

  Την εκδήλωση θα χαιρετήσουν, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι του Υπουργείου Εξωτερικών, της Πρεσβείας της Βραζιλίας στην Αθήνα, η πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών και ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού Άθλησης Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.
 • Ενάντια στη νίκη της σιωπής - Αρμενία ή το όραμα ενός λαού
  Κυριακή 15 Μαΐου 2016
  Ώρα: 10.30-12.00

  Αυτή η συνάντηση ξεκίνησε από την υποχρέωση μιας ομάδας φίλων και της Πολιτιστικής Οργάνωσης μicrokosmos, προκειμένου να δημιουργηθεί και να προαχθεί μια κουλτούρα λόγου και ένας τόπος μνήμης και συνάντησης, σε αντίθεση με τη σιωπή και τις συγκρούσεις αυτές τις μέρες.

  Το θέμα που προτάθηκε από την Έκθεση Βιβλίου του τρέχοντος έτους, «Οράματα» (Visioni στα ιταλικα), ήταν μια ευκαιρία, για να επαναμελετηθεί η ιστορία της Γενοκτονίας των Αρμενίων και να ανακαλυφθεί η γέννηση μιας πραγματικής χώρας, της Αρμενίας, με την όμορφη πρωτεύουσά της, τους νέους της, τις παραδόσεις της.

  Η συνάντηση περιλαμβάνει την παρουσίαση ενός βιβλίου, ενός ντοκιμαντέρ και μιας πρωτότυπης μουσικής σύνθεσης που θα παιχθεί ζωντανά, στον κινηματογράφο F.lli Marx, που μας παρέχει τον χώρο.
 • Άθως - τα χρώματα της πίστης.
  Σάββατο 16 Ιουνίου 2018
  Ώρα: 13.00

  Ο δήμαρχος Campiglia Cervo και εμείς είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας προσκαλέσουμε στα εγκαίνια της φωτογραφικής έκθεσης "Άθως - τα χρώματα της πίστης" του έλληνα φωτογράφου Στράτου Καλαφάτη.

  Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο παρεκκλήσι του San Giovanni d'Andorno στα όμορφα βουνά της κοιλάδας Deer πάνω από τη Biella.

  Διάρκεια έκθεσης: 16 Ιουνίου έως 29 Ιουλίου, Τρίτη έως Παρασκευή και ώρες 10.00-12.00 και 14.30-18.30
 • Logos - Βένια Δημητρακοπούλου.
  21 Φεβρουαρίου 2019
  Ώρα: 18.30

  Η Βένια Δημητρακοπούλου καταφθάνει στην Ιταλία με την εκθεσιακή τριλογία υπό τον γενικό τίτλο «Αρχέγονο μέλλον». Πρώτος σταθμός είναι το Παλέρμο και συνεχίζει στο Τορίνο και την Τεργέστη. Η καλλιτέχνης προσεγγίζει την τριλογία των εκθέσεων ως ένα ενιαίο έργο. Για το λόγο αυτό για κάθε μία από τις τρεις πόλεις και κάθε εκθεσιακό χώρο έχει επιλέξει να παρουσιάσει διαφορετικά έργα, με κοινό θέμα: τη μόνιμη σχέση μεταξύ του παρελθόντος και του παρόντος, ξεκινώντας από την πλούσια αρχαιολογική κληρονομιά που συνδέει τον ελληνικό πολιτισμό με αυτόν της Ιταλίας.

  Η έκθεση στην γκαλερί του Fondazione Sandretto Re Rebaudengo στο Τορίνο είναι υπό την αιγίδα του Ελληνικού Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Πρεσβείας της Ελλάδος στη Ρώμη, της Περιφέρειας Piemonte του Τορίνο, του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης - Αθήνας (ΕΜΣΤ), την Ακαδημία Albertina di Belle Arti - Τορίνο, το DAMS στο Πανεπιστήμιο του Τορίνο, τον Σύνδεσμο Πιεμόντε - Ελλάδα «Santorre di Santarosa» και τον ιταλοελληνικό πολιτιστικό σύλλογο για την εκπαίδευση «Microkosmos».

  Οι τρεις εκθέσεις της Βένιας Δημητρακοπούλου στην Ιταλία - στο Παλέρμο, το Τορίνο και την Τεργέστη - αποτελούν μέρος του προγράμματος Tempo Forte Italia - Grecia, πρωτοβουλίας που προωθεί η ιταλική πρεσβεία στην Αθήνα, σκοπός του οποίου είναι να ενθαρρύνει και να υποστηρίξει την ενίσχυση των πολιτιστικών δεσμών μεταξύ των δύο χωρών , διατηρώντας μια ισορροπία μεταξύ των διαφόρων πολιτιστικών πεδίων, από τον παραδοσιακό στον σύγχρονο και από το παρελθόν στο μέλλον

  Διάρκεια έκθεσης: 22 Φεβρουααρίου έως 31 Μαρτίου

Εξετάσεις Ελληνομάθειας
 • Φορέας εξετάσεων πιστοποίησης
  Ο μicrokosmos είναι ο υπεύθυνος φορέας για τη διενέργεια των εξετάσεων πιστοποίησης στο Τορίνο (Ιταλία).

  Στο πλαίσιο της προσπάθειας προβολής και στήριξης της ελληνικής γλώσσας το Υπουργείο Παιδείας Ελλάδας και το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας υλοποιούν τη θεσμοθέτηση και τη χορήγηση ενός κρατικού τίτλου πιστοποίησης ελληνομάθειας, με εξετάσεις και στο Τορίνο (Ιταλία), στον οργανισμό μicrokosmos. Ο μicrokosmos έχει τη συνολική εποπτεία και ευθύνη της εξεταστικής διαδικασίας μέσω της οποίας χορηγείται το πιστοποιητικό ελληνομάθειας. Οι εξετάσεις διεξάγονται στις αίθουσες του οργανισμού. Οι υποψήφιοι εξετάζονται σε έξι επίπεδα γλωσσικής επάρκειας και αξιολογούνται σε τέσσερις ή πέντε δεξιότητες, δηλαδή στην κατανόηση και παραγωγή γραπτού κειμένου, στην κατανόηση και παραγωγή προφορικού λόγου και στη χρήση γλώσσας. Τα αποτελέσματα ανακοινώνονται στους υποψηφίους το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου, ενώ οι τίτλοι της πιστοποίησης απονέμονται στους επιτυχόντες πάλι από τα εξεταστικά κέντρα στα τέλη Οκτωβρίου.
 • Εξετάσεις Πιστοποίησης Επάρκειας της Ελληνομάθειας Μαΐου 2019
  Το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας γνωστοποιεί ότι για το έτος 2019 οι ημερομηνίες διεξαγωγής των εξετάσεων
  για την Πιστοποίηση Ελληνομάθειας, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, έχουν ως εξής:
  Επίπεδα Ημερομηνίες Εξετάσεις
  Α1
  (για παιδιά 8-12)
  Τρίτη 21 Μαΐου 2019 (πρωί) γραπτές*
  Α1
  (για εφήβους και ενηλίκους)
  Τρίτη 21 Μαΐου 2019 (πρωί) γραπτές*
  Α2 Τρίτη 21 Μαΐου 2019 (μεσημέρι) γραπτές*
  B1 Τρίτη 21 Μαΐου 2019 (απόγευμα) γραπτές*
  B2 Τετάρτη 22 Μαΐου 2019 (πρωί) γραπτές*
  Γ1 Τετάρτη 22 Μαΐου 2019 (απόγευμα) γραπτές*
  Γ2 Πέμπτη 23 Μαΐου 2019 (πρωί) γραπτές*
  Εγγραφές Από 1 Φεβρουαρίου έως 24 Μαρτίου 2019

Εκδόσεις
Οι «Μακρινές αποστάσεις» είναι η πρώτη ποιητική συλλογή της ηθοποιού, Πένης Παπουτσή, παίρνοντας σάρκα και οστά σε ηλεκτρονική μορφή, από τις εκδόσεις μicrokosmos.

Πρόκειται για μία συλλογή από επιλεγμένα ποιήματα της ηθοποιού που συστήθηκε στο ευρύ κοινό μέσα από πρωταγωνιστικούς ρόλους, κυρίως στο Εθνικό Θέατρο, που αποτελούν το απόσταγμα των συναισθημάτων της μέσα στο χρόνο. Πρόκειται για μία λεκτική εικονοποίηση όσων την περιέβαλλαν και τη στιγμάτιζαν, σε μία προσπάθεια να αποκρυπτογραφήσει το βαθύτερο συναισθηματικό αποτύπωμα των βιωμάτων της.

«Είναι ο καθρέπτης της ματιάς μου πάνω σε ό,τι με πλήγωσε και με λύτρωσε. Θέλησα να τα επικοινωνήσω με αυτόν τον τρόπο, διότι πιστεύω πως όλοι μπορούμε να βρούμε κοινούς τόπους και ψυχές ανοιχτές και αλληλένδετες.»

κατεβάστε εδώ
Καλώς ήρθατε στον «Πρακτικό Οδηγό του Διεθνούς Σήματος»!

Πρόκειται για ένα πολύγλωσσο ηλεκτρονικό βιβλίο, ανοιχτό και προσβάσιμο σε όλους: Κωφούς και ακούοντες, οποιασδήποτε εθνικότητας.
Δεδομένου ότι ο καλύτερος τρόπος, για να μάθουμε μια γλώσσα, είναι να τη χρησιμοποιούμε και δεδομένου ότι όλες οι προσπάθειες να αποδοθεί και να διδαχτεί η νοηματική γλώσσα σε γραπτή μορφή έχουν αποτύχει, οι νέες τεχνολογίες μπορούν να μας βοηθήσουν. Ειδικότερα, ένα ηλεκτρονικό βιβλίο έχει ορισμένα κοινά χαρακτηριστικά με τις νοηματικές γλώσσες: είναι οπτικό, δυναμικό, καινοτόμο, διαδραστικό, σύγχρονο και επίκαιρο, έτσι ώστε να μπορεί να αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο για την εκμάθηση αυτού του είδους των γλωσσών, δεδομένου ότι είναι προσβάσιμο και κατάλληλο για όλους, καθώς και πραγματικά εύχρηστο και οικονομικό. Αυτού του είδους η τεχνολογία επιτρέπει τη συνεχή και άμεση ενημέρωση, έτσι ώστε να συμβαδίσει με τις αλλαγές κάθε ομιλούσας γλώσσας και κάθε ζωντανού πολιτισμού, όπως είναι ο πολιτισμός και η κουλτούρα των Κωφών! Η δομή του οδηγού είναι απλή και άμεσα κατανοητή. Χωρίζεται σε θεματικά κεφάλαια και η δομή της γραμματικής παρουσιάζεται μέσα από παραδείγματα προτάσεων.

κατεβάστε εδώ
Νέα
Άθως - Τα χρώματα της πίστης

Σάββατο 16 Ιουνίου 2018
Ώρα: 13.00

Ο δήμαρχος Campiglia Cervo και εμείς είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας προσκαλέσουμε στα εγκαίνια της φωτογραφικής έκθεσης "Άθως - τα χρώματα της πίστης" του έλληνα φωτογράφου Στράτου Καλαφάτη.

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο παρεκκλήσι του San Giovanni d'Andorno στα όμορφα βουνά της κοιλάδας Deer πάνω από τη Biella.

Διάρκεια έκθεσης: 16 Ιουνίου έως 29 Ιουλίου, Τρίτη έως Παρασκευή και ώρες 10.00-12.00 και 14.30-18.30

Επικοινωνία
Για οποιαδήποτε πληροφορία ή επικοινωνία, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω e-mail, χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα.
Όνομα:
E-mail:
Σχόλια:
Τρόποι επικοινωνίας

Διεύθυνση:
Via Napione 33/A 10124, Torino - Italia

Τηλέφωνο:
+3901119116907

Email:
info@microkosmos.org